Op 25 februari 2005 werd Marc Verhaegen ontslagen bij Studio Vandersteen, op de dag dat hij de laatste plaat van het Suske en Wiske-verhaal De formidabele fantast inleverde. De jongerenkrant Kidsweek wilde voor 60 jaar bevrijding Nederland iets speciaals doen en via striptekenaar Jean-Marc van Tol kwam Roland Pelle, uitgever van Kidsweek, in contact met Marc. Hij vroeg de tekenaar om een strip te maken over de Tweede Wereldoorlog. Marc zette zich aan het denken over wie de hoofdfiguren van zijn strip konden zijn. Hij kwam snel uit bij een jongen en meisje van een jaar of 14. Een jongen en meisje geven elkaar meer tegengewicht voor een verhaal dan twee jongens of twee meisjes, of een jongen met een hond bijvoorbeeld.

Voor de namen werd voor het meisje gezocht naar een naam die zowel in Nederland als in Vlaanderen goed in de oren klonk. Sanne is in Vlaanderen een vrij gekende zangeres, in Nederland is het een populaire naam. Senne daarentegen is enkel in Vlaanderen goed gekend en dan vooral bij de televisiekijkers van middelbare leeftijd, die Senne Rouffaer kennen als Kapitein Zeppos (hoofdfiguur in een jeugdfeuilleton van de BRT).

In 2005 had Marc voor de Suske en Wiske-reeks al een voorstel voor een nieuw verhaal ingediend, wat zich afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog, maar dit werd echter ongeschikt bevonden door de erven Vandersteen. Het verhaal wat oorspronkelijk geschreven was voor Suske en Wiske, was niet bruikbaar voor Kidsweek. Marc ging een nieuwe korte synopsis maken met de titel Rebecca R.

Op 6 mei 2005 kwamen de eerste twee bladzijden van Rebecca R. in voorpublicatie in Kidsweek,  op 7 december 2005 verscheen het verhaal in album bij uitgeverij Mezzanine.

 

De hoofdpersonages:

Senne is geen held op sokken en ligt niet onder de 'sloef' van Sanne. Zijn karakter is echter vrij uitgesproken. Als Senne oneerlijkheid ervaart gaat hij er onmiddellijk tegen in. Senne heeft zijn hart op de tong, handelt meestal impulsief en zegt soms niet de verstandigste dingen. Maar hij leert met vallen en opstaan en heeft een hart van goud.

Sanne is heel atletisch en kan vechten als een wilde kat. De dingen waar zij voor vecht zijn ook heel duidelijk. Voor rechtvaardigheid en voor haar vriend Senne. Sanne heeft een heel sterk karakter, doorziet ook dingen vrij vlug. In dat opzicht vult ze Senne prima aan. Ze behoedt Senne voor stommiteiten. Ze is niet koppig en niet manipulatief. En... ze is mooi.

Krolik (Pools voor konijntje) is een knuffeltje van het joodse meisje Rebecca Rotenberg, die in de tweede wereldoorlog leefde. Krolik  komt tot leven als hij met liefde word geknuffeld. Krolik is een wijs en verstandig konijn, waardoor het wel eens botst met Senne die niet altijd de verstandigste dingen zegt.Laatste updates

Marc Verhaegen, Fritz van den heuvel en Hans Dijckmans geven striptekenen op Syntra West

Grootscheepse Senne en Sanne-actie naar Vlaamse scholen

500 gratis Loverboys voor Leerkrachten
Previous  1 [2] 3 4 ... 39   NextLinks

Het Senne en Sanne Forum


Marc Blogt !
Berichtenbox

noor
ik ook heb hem net gelezen

Odfella
zeer goed verhaal Dossier
loverboys

pieter
3A048

pieter78
vandaag Dossier Loverboys
gelezen... wederom een groot
compliment! Mooi getekend,
relevant verhaal... ik kijk
alweer uit naar deel 4
(waarvan ik begrijp dat ik het
als arts extra goed moet gaan
lezen...) Pieter

Sorry, uw login geeft geen recht tot informatie toevoegen