Rebecca Rotenberg is het meisje waar het allemaal om draait. Zij leefde tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is in 1942 gedeporteerd door de Duitsers. In 1941 in de Zoo van Antwerpen raakt zij haar knuffel Krolik kwijt. Krolik is er van overtuigd dat Rebecca gered kan worden, als hij altijd bij haar was gebleven, omdat hij magische krachten heeft. Senne en Sanne doen er alles aan om Krolik weer terug te geven aan Rebecca.

 

De familie Rotenberg woonde eerst in Borgerhout, maar zijn in de Tweede Wereldoorlog verhuisd naar Heide. De vader van Rebecca heeft daar een synagoge en is er sjammes (een soort koster). Rebecca’s moeder had magische krachten. Zij stamde af van de beroemde Rabi Löw, die in de 16de eeuw in Praag de Golem had gemaakt. Rabi Löw maakte een wezen van klei “De Golem”, om deze tot leven te wekken. De Golem moest de joden beschermen. Rebecca’s moeder gaf Krolik dezelfde beschermende magische krachten. (De legende van de Golem )

 

Johan Glück is een journalist die in het verzet zit. Hij helpt Senne en Sanne uit een aantal benarde situaties. Hij vertelt hen over hoe de situatie is in België tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Tobias Schiff is een vrolijke joodse jongen. Hij helpt Senne en Sanne uit de handen van de Nazi’s. Hij laat ze thuis kennis maken met zijn ouders en zijn zus Lunia en zij vierden de Sabbat mee met het gezin. De familie Schiff heeft werkelijk bestaan. Lunia is opgepakt bij een razzia in 1941 door de Duitsers. Tobias en zijn vader zijn later opgepakt en in verschillende concentratiekampen terecht gekomen. Hij zelf heeft de kampen overleefd, maar zijn vader heeft hij er zien sterven. Tobias is op latere leeftijd heel veel in scholen gaan spreken over de tragische lotgevallen van de joden in de kampen.

 

Oberscharf Führer Erich Holm leefde echt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij was het hoofd van de Antwerpse Judenabteilung (Sipo-SD Aussenstelle Antwerpen) en hij ziet Senne en Sanne het liefst achter slot en grendel. Hij krijgt veel medewerking van Duitsers en collaborateurs.Laatste updates

Het stripalbum De Kroniek van de Gitaar is uit!

Senne en Sanne duiken in de Geschiedenis van de Gitaar

Marc Verhaegen tekent lesmethode Argus Clou voor Malmberg
  [1] 2 3 ... 39   NextLinks

Het Senne en Sanne Forum


Marc Blogt !
Berichtenbox

noor
ik ook heb hem net gelezen

Odfella
zeer goed verhaal Dossier
loverboys

pieter
3A048

pieter78
vandaag Dossier Loverboys
gelezen... wederom een groot
compliment! Mooi getekend,
relevant verhaal... ik kijk
alweer uit naar deel 4
(waarvan ik begrijp dat ik het
als arts extra goed moet gaan
lezen...) Pieter

Sorry, uw login geeft geen recht tot informatie toevoegen