Sanne en Krolik houden het warm


In de periode rond Kerstmis zijn er meerdere mensen die een beroep doen op Marc om inderhaast een tekening van Senne en Sanne in de kerstsfeer te maken. Niet alle verzoekjes kunnen worden ingewilligd, maar deze willen we jullie niet onthouden. Sanne houdt Krolik in een stevige, ingeduffelde greep. Het konijntje kijkt er zowaar een beetje sip onder, maar dat zal wel het gevolg zijn van het feit dat hij zijn dagelijkse plunje heeft moeten thuislaten.
Senne en Sanne in Angoul

Mogelijk volgt er dit jaar of

Senne en Sanne wensen iedereen het allerbeste voor 2009!

Senne en Sanne gaan welgemutst en vol met goeie intenties het nieuwe jaar in. 2008 was een overgangsjaar. Eureducation kwam met enkele niet te missen opdrachten, Vliegende Hollander en V-bommen op Antwerpen, op de proppen en daardoor moesten Senne en Sanne noodgedwongen even gas terugnemen. Binnenkort komt er echter opmerkelijk nieuws in verband met ons dynamisch en ge


Vanaf vandaag is

Lees verder...
Katte Kermis met Senne en Sanne

Elk jaar in augustus gaat


 Half mei verschijnt het tweede stripalbum van het duo Marc Verhagen en Jan Kragt met als titel “De Vliegende Hollander en het VOC complot.” In het album komt de fascinerende legende van de Vliegende Hollander tot leven. Tegelijkertijd wordt een indrukwekkend beeld geschetst van de Gouden Eeuw met de machtige VOC als wereldbedrijf met vestigingen in de hele wereld.

Terneuzen, thuishaven van de Vliegende Hollander, vormt natuurlijk een belangrijk decor!  Daarom zal op vrijdag 16 mei de Vliegende Hollander in hoogst eigen persoon, het stripboek aan land brengen en het eerste exemplaar overhandigen aan de heer J. Bos, Wethouder Cultuur van de gemeente Terneuzen. Aan de kade zullen de kinderen van groep 7/8 van OBS De Piramide de kapitein opwachten.

De overhandiging vindt plaats om 11.00 uur aan de Herengracht in Terneuzen, waar het beeld van het schip een mooi decor vormt. Bij slecht weer zal de overhandiging plaatsvinden in het schoolgebouw van OBS De Piramide (Korte Kerkstraat 24, Terneuzen).
 

Opgelet allemaal, de Vliegende Hollander komt er aan !


 Naar jaarlijkse traditie en dit al voor de 25ste maal, reiken de jongeren van JONG CD&V Merksem op zaterdag 12 april 2008 hun Egeltjesprijs uit. Een prijs die wordt toegekend aan een persoon, instelling of vereniging die zich op sociaal, economisch, politiek of cultureel vlak verdienstelijk heeft gemaakt.

Dit jaar koos JONG-cd&v Merksem als laureaat Marc Verhaegen. Met strips als Rebecca R. wil hij de geschiedenis, in dit geval Wereld Oorlog 2, tot bij de jeugd brengen. Met zijn tweede strip, Cordoba, ging Marc in op het actuele thema van integratie.

De inhoud van deze strips zorgden ervoor dat bepaalde thema's bij kinderen/jongeren bespreekbaar worden. Ook het feit dat de jongeren op de hoogte worden gebracht, want vooraleer je iets bespreekbaar kunt maken, moet men natuurlijk ook weten dat het bestaat of bestaan heeft. De pedagogische begeleidingen die rond Rebecca R en Cordoba geschreven werden helpen om deze thema’s ook nog eens in scholen aan te kaarten.

Lees verder...

 Paul Verstappen heeft in navolging van Rebecca R. nu ook een pedagogische begeleiding bij Cordoba geschreven, de tweede strip in de Senne en Sanne-reeks van Marc Verhaegen.

De 102 pagina¹s tellende begeleiding gaat uitvoerig in op de verschillende facetten van de immigratie, de islam, discriminatie en zinloos geweld. Paul Verstappen vult op een gedetailleerde en uitgebreide wijze de zaken aan die Marc Verhaegen in zijn strip heeft aangebracht. In dat opzicht kan de strip samen met de pedagogische begeleiding perfect in scholen gebruikt worden in lessen rond deze verschillende thema¹s.

In de begeleiding zijn ook de boeiende en onthullende e-mailgesprekken opgenomen tussen de auteur en Anissa Akhandaf (Dienst integratie Stad Antwerpen), Nadia Chafai en Professor dr. Frank Caestecker.

Lees verder...

 Marc Verhaegen, de stripauteur van Senne en Sanne werd onlangs benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde. De doelstelling van de nieuwe voorzitter is vooral de jonge stripauteurs weer warm te krijgen voor de beroepsvereniging die het laatste jaar enorm onder vuur kwam te liggen.

Binnenkort wordt er bij alle Vlaamse stripauteurs een rondvraag gehouden naar de noodzaak voor een dergelijke vereniging. Marc wil zoveel mogelijk jongere mensen proberen warm te krijgen om mee in de raad van bestuur te stappen. “Wij hebben het contact met de basis verloren en dat is jammer.” aldus Marc Verhaegen. “Het liefst zou ik zien dat al onze bestuursleden professioneel met het vak bezig zijn. Vanuit de Vlaamse Auteursvereniging is de vraag naar een duidelijke organisatie van striptekenaars groot. Alleen op die manier kunnen wij onze belangen doordrukken in het grote geheel.” voegt Verhaegen hier nog aan toe.

Vandaag vertegenwoordigen de Vlaamse strips 16 procent van de boekenmarkt. “Inderdaad, wat betekent dat onze stem zeker mag gehoord worden. De meeste Vlaamse striptekenaars werken niet met subsidies, hoewel die wel voorzien zijn. Ook Stichting Lezen behandelt de Vlaamse stripauteurs stiefmoederlijk, meer zelfs, voor Stichting Lezen bestaan ze niet.”

Als nieuwe voorzitter wil Marc Verhaegen heel snel de contacten tussen de Stripgilde en alle spelers op de stripmarkt stevig versterken.


 Zondag 18 november heeft er een veiling plaats om 15:30 in het gemeentehuis van Damme, ten voordele van de daklozen. Meer informatie vind je via www.stripfestivaldamme.be 

Marc heeft een luxe-album van Cordoba ter beschikking gesteld waarin hij een prachtige gekleurde potloodtekening van Senne en Sanne heeft geplaatst.

Kwiedam is een inloopcentrum, biedt een laagdrempelig onthaal met aanbod naar basale noden toe en is geopend van 14:00 tot 18:00. Er is tijd voor een gezellige babbel, een broodmaaltijd, was- en douchegelegenheid, drankjes, ... Je kan er vrij in en uit lopen, zomaar of met vragen. Er is altijd een begeleider aanwezig. Bovendien wordt er gratis soep aangeboden aan daklozen.

Meer informatie over de veiling kan je bekomen bij Jan Beyen, 0473811327.

« VorigeVolgende »


Laatste updates

Het stripalbum De Kroniek van de Gitaar is uit!

Senne en Sanne duiken in de Geschiedenis van de Gitaar

Marc Verhaegen tekent lesmethode Argus Clou voor Malmberg
  [1] 2 3 ... 39   NextLinks

Het Senne en Sanne Forum


Marc Blogt !
Berichtenbox

noor
ik ook heb hem net gelezen

Odfella
zeer goed verhaal Dossier
loverboys

pieter
3A048

pieter78
vandaag Dossier Loverboys
gelezen... wederom een groot
compliment! Mooi getekend,
relevant verhaal... ik kijk
alweer uit naar deel 4
(waarvan ik begrijp dat ik het
als arts extra goed moet gaan
lezen...) Pieter

Sorry, uw login geeft geen recht tot informatie toevoegen