Senne en Sanne op Strips op de Markt in Gouda!

Voor de organisatie Strips op de Markt in Gouda ontwierp Marc Verhaegen dit jaar deze sfeervolle tekening, die als etiket zal gebruikt worden op een beperkte oplage gebrouwen stripbier. Op de achtergrond van de tekening zien we het Goudse Stadhuis, dat in de hoogtijdagen van het Goudse bier is gebouwd en voor de helft is gefinancierd met de opbrengst uit het bier. Het bier werd tussen 1400 en 1500 vooral veel verscheept naar Vlaanderen en meer bepaald Brussel en Antwerpen. Op 2 mei 2010 zal het stripfestival Strips op de Markt in Gouda voor de vierde keer georganiseerd worden. De organisatoren werken aan een oplossing om de tekenaars uit de wind te zetten. De reacties op het ontwerp zijn enthousiast te noemen, in zover de organisatie overweegt om een affiche in kleine oplage te drukken, waarvan de opbrengst naar de organisatie gaat. Geïnteresseerden met vragen kunnen terecht op de website van Strips op de Markt. Er wordt ook gedacht aan een ex-libris, waarvan de opbrengst naar de vzw Strips en Kennis gaat.

 

 


58 Vlaamse striptekenaars en cartoonisten brengen een hommage aan Jommeke en Jef Nys. Ook Senne en Sanne zijn van de partij.
Marc Verhaegen heeft bijgaande tekening gemaakt voor een stripboek ter ere van Jef Nys waarin tekenaars hun eigen interpretatie geven van Jommeke. De originele tekeningen worden verkocht ten voordele van het Kinderkankerfonds en er wordt een boek van gemaakt dat tegelijkertijd met Jommeke 250 zal worden gecommercialiseerd (mei 2010). Ivan Adriaenssens, Serge Baeken, Antoine Bomon, Mario Boon, Tom Bouden, Jeff Broeckx, Ivan Bulté, Charel Cambré, Luc Cromheecke, Sam De Buysscher, Ward De Graeve, Luc De Maeyer, Bruno De Roover, Eric de Rop, Luk De Ryck, Marvano, Geert De Sutter, Geinz, Geo, Gilbert Declercq, Lectrr, Philippe Delzenne, Benjamin Demeyere, Lode Devroe, Stedho, Thomas Du Caju, Kristof Fagard, Erwin Gijbels, Stijn Gisquière, Walterell, Hec Leemans, Willy Linthout, Roger Meert, Luc Morjaeu, Dirk Nuyts, Philip Paquet, Fré, Jamie Persyn, Randall.C, Patriek Roelens, Pascal Schokaert, Ersel, Urbanus, Kristof Spaey, Simon Spruyt, Dirk Stallaert, Paul Toorenvliet, Steve Van Bael, Conz, Guy Van de Velde, D'Auwe, Waldo, Gert Van Loock, Patrick Van Oppen, Maarten Vande Wiele, Bruno, Luc Vincent, Michaël Vincent en Marc Verhaegen hebben op dit moment hun bijdrage binnengeleverd.

Er zal een SPECIALE BEURSUITGAVE uitkomen ten voordele van het KINDERKANKERFONDS : 300 genummerde luxueuze hardcovers met zilverstempeling op linnen rug. Een hebbedingetje voor de echte stripliefhebber. Belangrijker is echter dat vele kinderen geholpen worden met deze actie. De opbrengst zal gebruikt worden voor onderzoek, behandeling en perfectionering van de genezingswijze van deze vreselijke ziekte, waar kinderen het slachtoffer van geworden zijn. Dertig deelnemende tekenaars signeren hun Jommekes bij de Vleet op de Gentse Stripbeurs op 25 april 2010 in de VIP-School aan de Martelaarslaan 13 te 9000 Gent.
( voor meer informatie hieromtrent zie www.gentsestripbeurs.be )


Lees verder...
Senne en Sanne op affiche Mechelse Stripbeurs

Senne en Sanne staan mee op de affiche die momenteel door Walter Laureysens wordt ontworpen voor de Mechelse Stripbeurs. De setting en tijdsperiode van Walters figuren is de Keltische tijd, vandaar dat Marc Verhaegen Senne en Sanne ook in deze tijd heeft gesitueerd. Naar aanleiding van deze beurs zullen de organisatoren buiten de gebruikelijke affiches ook een antal ex-librissen laten drukken. Mee van de partij zijn, buiten de figuren van Walter uit zijn science fiction-stripreeks 'Killroy was here', ook de bekende stripfiguren Dag en Heide van Jeff Broeckx.

  
  
Senne en Sanne op stap met Piet Pinter en Bert Bibber

Senne en Sanne figureren in de nieuwste strip van Tom Bouden als zichzelf. Vanaf de eerste pagina schieten zij dit onderhoudend avontuur op gang. Tom Bouden is bekend als medewerker aan de F.C. De Kampioenenstrip en als scenarist van W817. Met paniek in Stripland maakte hij reeds een leuke stripparodie. Met dit avontuur, waarin hij de onsterfelijke strip-coryfeeën Piet Pinter en Bert Bibber van tekenaar Pom weer opvoert, breit hij een plezierig vervolg aan dit eerste avontuur. Buiten Marc Verhaegen gaven o.a. ook Steven Dupré, Wim Swerts, Charel Cambré, Steve Van Bael en andere gekende Vlaamse auteurs hun medewerking.
Senne en Sanne wensen iedereen een warm en knus 2010 toe!

Het heeft wat geduurd, maar Marc heeft zopas een nieuwe kerstkaart voltooid. Onlangs las hij in de krant dat klassieke kerstkaarten volledig uit de mode zijn, meer zelfs, er wordt in de moderne kerstkaarten met geen woord of beeld gerept over de oorspronkelijke betekenis van dit gebeuren. Eigenzinnig als hij is, besloot Marc dan toch een vrij traditionele kerstkaart te ontwerpen, maar niet zonder er op de hem eigen manier een draai aan te geven. In de hoop dat hij niemand op de tenen trapt, laat hij u alvast genieten van zijn creatieve aanpak. Marc wenst samen met zijn sripfiguren eenieder het allerbeste toe in 2010. Vrede aan alle mensen van goede wil.

Op maandagochtend 16 november, werd de Engelse editie van ‘Strijd om New York’gepresenteerd aan de Amerikaanse ambassadeur mevrouw Hartog Levin. Tekenaar Marc Verhaegen en scenarist Jan Kragt overhandigden het stripalbum tijdens de officiële viering in het kader van Dutch-American Heritage Day in den Haag.
Dezelfde middag nog ontving ook Minister van Buitenlandse Zaken Maxim Verhagen uit handen van beide auteurs de Nederlandstalige editie van het stripalbum ‘Strijd om New York’, in aanwezigheid van groep 8 van basisschool De Wilgenhof uit Middelburg. De leerlingen bestudeerden aan de hand van het stripboek 4 eeuwen Nederlands-Amerikaanse betrekkingen. Zij brachten de minister daarvan verslag uit en zij spraken met hem over de band tussen beide landen en over het leven als minister van Buitenlandse Zaken.

Lees verder...
Strijd om New York

Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het drukken van "Strijd om New York", het nieuwste pareltje van Eureducation. Als vanouds zijn de tekeningen van Marc Verhaegen en het scenario van Jan Kragt en Marc samen. Dit verhaal gaat over de verbondenheid tussen Amerika en Nederland doorheen de laatste 400 jaar. Exact 400 jaar geleden ontdekte Hudson eerder toevallig Manhattan en eiste het hele gebied op voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie. De Nederlandse handelaren zagen heel wat mogelijkheden in dit nieuwe continent en stuurden al gauw enkele schepen met de eerste kolonisten. Deze waren Walen, net zoals Peter Minuit, die het eiland voor een zestigtal gulden van de Indianen 'kocht'.  De eerste Nederlandse bewoners zagen brood in de beverhandel, maar moesten knokken voor hun bestaan. Dankzij hun moed en vriendschap voor elkaar wisten ze te overleven. Maar enkelen onder hen werden ook beheerst door hebzucht en begingen onbeschrijfelijke wreedheden tegenover de indianen. In dit verhaal maak je kennis met het leven van de eerste kolonisten via de families van Anneke Jansz en Nicholas Roosevelt. Het is verbijsterend hoe sterk de invloed van Nederland gebleven is door de eeuwen heen. En ook van Vlaanderen, als je weet dat de VOC mede is opgericht door Vlamingen, die tijdens de bezetting door de Spanjaarden van Antwerpen in 1585 massaal naar het Noorden waren getrokken.  Binnen een generatie hadden de immigranten uit de Zuidelijke Nederlanden éénderde van de Amsterdamse stapelmarkt in handen. Zelfs de taal veranderde: het traditionele Amsterdams werd geleidelijk vervangen door plat Antwerps.

BRUSSEL IN BEELDEKES VANAVOND VOORGESTELD

Het langverwachte stripalbum dat het resultaat is van de samenwerking tussen de V.O. Stripgilde en de Vlaamse Gemeenschapscommissie wordt vanavond in het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal in de Zandstraat 20 in Brussel voorgesteld omstreeks 18:30 u. Nu reeds hebben meer dan zestig mensen aangemeld aanwezig te zullen zijn, waaronder een heel pak auteurs, die aan het album hebben meegewerkt.Het album is ongelooflijk mooi, betoverend en sfeervol geworden. De Brusselse sagen en legenden worden meer dan eer aangedaan. Onder de medewerkers bevinden zich niet de minsten. Steven Dupré, Reinhart Croon, Jeff Broeckx, Merho, Jan Bosschaert, Hec Leemans, Lode Devroe, Patrick Van Oppen, Luc Vincent, Ivan Claeys, Steve Van Bael, Wim Swerts, Jean-Pol Van den Broeck, Peter Willems, Marc Verhaegen, Charel Cambré, Jos Vanspauwen, Randall. C, Tom Bouden, Sascha Van Laeken, Lectrr, Cindy De Pinnewaert, Ben Seys, Ross Cappaert, Marc Daniëls, Rik De Wulf, Els Verlaak, Lük Bey, René Bergmans en Kurt Cassauwers. 


'Potlood' is een uitgave met tekenwerk van Marc Verhaegen. De gepubliceerde strips zullen grotendeels uit potloodtekeningen bestaan, alhoewel er ook ouder, nooit eerder gepubliceerd werk in het blad wordt opgenomen, dat toen reeds geïnkt werd.

Voor elk hoofdstukje staat er een beknopte inleiding over de omstandigheden waarin en de reden waarom elk verhaal is ontstaan. Het geheel is opgefrist door de uitstekende lay-out van Peter Van der Knoop.

In het kort volgt hierna de inhoud van het blad.

Lees verder...

Op maandagochtend 9 februari hebben Marc Verhaegen en Jan Kragt, namens Stichting Eureducation, officieel de stripreeks Senne en Sanne van Uitgeverij Ballon Media overgenomen. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in het Brusselse kantoor van Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media NV.
 
Auteur Marc Verhaegen is zeer tevreden met deze belangrijke stap voorwaarts. ‘Uitgeverij Balloon Books, nu Ballon Media, heeft het voor mij mogelijk gemaakt om deze educatieve strip succesvol op te starten. Met Eureducation kan ik Senne en Sanne verder uitbouwen tot een volwassen reeks, aanvullend aan de bestaande uitgaven van deze educatieve uitgeverij.’
‘Voor Eureducation zien wij enorm veel potentie in de reeks vooral naar scholen en het jongerenwerk toe’, beaamt Jan Kragt. ‘In dat opzicht is de aankoop van de serie een absolute verrijking voor de Stichting. Wij kunnen nu met ons aanbod twee kanten uit. De historische strips zijn voor ons een eerste luik, het tweede is nu deze familiereeks waar wij veel dieper op voor jongeren belangrijke onderwerpen kunnen ingaan.’
 

Lees verder...
Volgende »


Laatste updates

SITE STRIPS EN KENNIS IS NU ONLINE

Gelukkig Nieuwjaar!

SENNE en SANNE 2020?
Previous  1 2 [3] 4 5 ... 39   NextLinks

Het Senne en Sanne Forum


Marc Blogt !
Berichtenbox

noor
ik ook heb hem net gelezen

Odfella
zeer goed verhaal Dossier
loverboys

pieter
3A048

pieter78
vandaag Dossier Loverboys
gelezen... wederom een groot
compliment! Mooi getekend,
relevant verhaal... ik kijk
alweer uit naar deel 4
(waarvan ik begrijp dat ik het
als arts extra goed moet gaan
lezen...) Pieter

Sorry, uw login geeft geen recht tot informatie toevoegen